Szereti Ön az életét? Az állatok is! Assisi Szent Ferenc Állatmenhely Alapítvány Tapolca

 Főoldal | Rólunk | Elérhetőségeink | Örökbefogadás-leadás | Partnereink | Adó 1% |

A róka, akit kutyának néztünk 

A róka, akit kutyának néztünk - Mindennapi menhelyes történet: telefonon érkezett egy bejelentés, miszerint egy lakótelep parkolójában a kuka környékén kiraktak egy kölyökkutyát.


Mindennapi menhelyes történet: telefonon érkezett egy bejelentés, miszerint egy lakótelep parkolójában a kuka környékén kiraktak egy kölyökkutyát.

Frissítve: 2011-01-31

A róka, akit kutyának néztünk

Mindennapi menhelyes történet: telefonon érkezett egy bejelentés, miszerint egy lakótelep parkolójában a kuka környékén kiraktak egy kölyökkutyát. Meg is találtuk, egy csokibarna apró kölyöknek kinéző ’’kutyát’’ (alig nagyobb, mint egy felnőtt sündisznó). Viszont számunkra szokatlan hangokat produkált. Két napos megfigyelés és orvosi vizsgálat után megtudtuk, hogy egy RÓKAKÖLYKÖT hoztunk be!

Hogyan tovább?...

Szerencsénkre tudtunk egy magán vadállatgondozó helyről, közel Tapolcához. A Strassmann nevezetű magyar-svájci házaspár befogadta a kisrókánkat, és adtak neki lehetőséget csodálatos körülmények között a Strassmann család kutyáival felnőni.

Az idillnek vége lett, amikor a róka olyan nagy lett, hogy önállóan kívánta a életterületét bővíteni. A kasztráció sem tudta kioltani a természetes ösztönt, hogy önállóan mozogjon. Igényt tartott rá, hogy menjen sétálni a faluba. Mivel emiatt problémák merültek fel, a Strassmann család hozzánk fordult segítségért.

Ismét szerencsénk volt: a német menhely-szponzorunk „Stanislawski’s Hunderettung” talált a rókának helyet egy bajor vadasparkban. Nehéz volt a búcsúzás mindenkinek.

A róka, akit kutyának néztünk A róka, akit kutyának néztünk A róka, akit kutyának néztünk
A róka, akit kutyának néztünk A róka, akit kutyának néztünk  

Vissza a menühöz >>

Assisi Szent Ferenc Állatmenhely Alapítvány | 8300 Tapolca, PF: 62.

állatmenhely, kutyamenhely, örökbefogadás