Szereti Ön az életét? Az állatok is! Assisi Szent Ferenc Állatmenhely Alapítvány Tapolca

 Főoldal | Rólunk | Elérhetőségeink | Örökbefogadás-leadás | Partnereink | Adó 1% |

Laktanya sztori 

Laktanya sztori - A volt Dobó laktanya területét már évek óta őrző-védő Kft.-k őrzik.  Tavaly nyáron az egyik Kft. a nagyobb hatékonyság érdekében először 1 kutyát (szukát), később egy 2. kutyát (kan kutyát) is a helyszínre szállított.


A volt Dobó laktanya területét már évek óta őrző-védő Kft.-k őrzik. Tavaly nyáron az egyik Kft. a nagyobb hatékonyság érdekében először 1 kutyát (szukát), később egy 2. kutyát (kan kutyát) is a helyszínre szállított.

Frissítve: 2010-04-01

GYEPMESTERI TEVÉKENYSÉG ?

Állatvédelem ?

Felelőtlenség ?

Egy  tapolcai  kutya - story

Helyszín: tapolcai Laktanya, 2009.december - 2010.április

A volt Dobó laktanya területét már évek óta őrző-védő Kft.-k őrzik.

Tavaly nyáron az egyik Kft. a nagyobb hatékonyság érdekében először 1 kutyát (szukát), később egy 2. kutyát (kan kutyát) is a helyszínre szállított.

A szuka napközben meg volt kötve, éjszaka meg el volt engedve és kóborolt a környéken (mint később megtudtuk az őrök elmondása alapján). Idegen kan kutyák is bemásztak a területre tüzelési időszakban.

Ebből kifolyólag a nem ivartalanított szuka kutya vemhes lett. Ahogyan megint csak később megtudtuk 2009. tél elején 8 db kölyökkutya született. 2010 év elején a kölyökkutyák a laktanya portájának környékén láthatóak is voltak az ott elhaladó autósoknak.

Eddig még látszólag minden helyesnek tűnt, mert privát, magán területen voltak a kutyák. A probléma ott kezdődött, hogy a 4 hónaposra kifejlődött nagytestű kölykök a szülőkkel együtt a laktanya mögötti területen kezdtek portyázni és az ott tartott kecske-állományt veszélyeztették.

Így a kutya-család is veszélybe került, mert a sebron-i kecsketartó betelefonált, hogy vagy mi cselekszünk vagy „elintézi” a kutyákat. Megriadva kerestük fel a helyszínt és azt tapasztaltuk, hogy senki sem akar igazán felelősséget vállalni a kutyákért. Sem az alkalmazottak, sem a cég vezetője nem kívánt anyagilag hozzájárulni a probléma megoldásához. Csak annyi volt a javaslatuk: „Majd valahova elpateroljuk a kölyköket”. A költségekről hallani sem akartak, persze az elszállítás ellen nem ellenkeztek.

Ebben a kilátástalan helyzetben kénytelenek voltunk saját költségünkre cselekedni:

- elszállítottuk az ott maradt 6 kölyköt a menhelyre (kettőt már elvittek),

- a szuka kutyát behoztuk ivartalanításra (mivel csak úgy volt értelme az akciónak, mert ugyanez a helyzet fél év múlva megismétlődött volna). A műtét után visszakerült a telepre.

- A kanra ígéret volt egy másik Kft-től, hogy átveszik, de végül abból sem lett semmi és így ő is a menhelyen kötött ki.

Költségek:

6 kölyök, az örökbeadásig szükséges oltásokkal       45.000 Ft

1 szuka ivartalanítás                                              24.000 Ft

1 kan kutya ivartalanítás+ veszettség elleni oltása   15.000 Ft

Összesen                                                              84.000 Ft

Ezt az összeget más emberek támogatásából voltunk kénytelenek kifizetni.

Laktanya sztori    

Vissza a menühöz >>

Assisi Szent Ferenc Állatmenhely Alapítvány | 8300 Tapolca, PF: 62.

állatmenhely, kutyamenhely, örökbefogadás