Szereti Ön az életét? Az állatok is! Assisi Szent Ferenc Állatmenhely Alapítvány Tapolca

 Főoldal | Rólunk | Elérhetőségeink | Örökbefogadás-leadás | Partnereink | Adó 1% |

Tűz a menhelyen 

Tűz a menhelyen - Szeptember 2-án, este 10 órakor a tapolcai tűzoltóság riasztást kapott, hogy a tapolcai Assisi Szent Ferenc Állatmenhelyen tűz van.


Szeptember 2-án, este 10 órakor a tapolcai tűzoltóság riasztást kapott, hogy a tapolcai Assisi Szent Ferenc Állatmenhelyen tűz van.

Frissítve: 2011-09-07

Gyújtogatás történt a menhelyünkön!

 

Szeptember 2-án, este 10 órakor a tapolcai tűzoltóság riasztást kapott, hogy a tapolcai Assisi Szent Ferenc Állatmenhelyen tűz van. Szerencsére időben lettek riasztva! Mint a képek is mutatják, nem sok hiányzott, hogy a kutyák élete is veszélybe kerüljön. MILYEN EMBER LEHET AZ, AKI ÉLŐLÉNYEKET ILYEN KÖNNYELMŰEN VESZÉLYEZTET!

Ahogyan másnap a hivatásos tűzoltók megállapították, egyértelműen szándékos gyújtogatás történt! HA MÁR ILYEN KOMOLY ELLENSÉGÜNK VAN, LEHETETT VOLNA A 10EZER NÉGYZETMÉTEREN, AMIN A MENHELY VAN, AKÁRMI MÁST IS MEGGYÚJTANI, AMI MIATT A KUTYÁK NEM KERÜLTEK VOLNA ÉLETVESZÉLYBE!!!

De a gyújtogatás kennelek között történt meg! A képen látható két fehér kutyának, akiknek az egyik óljuk láthatóan megégett, nem lett volna esélyük, hogy kimeneküljenek a kennelből. A tűzfészek másik oldalán az első karanténkennel teteje már égett és bentről is teljesen kormos lett. Szerencsénkre ebben a kennelben pont nem volt kutya!

Ráadásul, sajnos szembe kell néznünk a ténnyel, hogy a lehetséges tettes, bejutott a menhelyre (kulccsal, vagy a kerítésen átmászva) az este folyamán, és bentről követte el a gyújtogatást. Tűzfészeknek 2 zárt, rácsos, ajtós, fedett tárolóhelység lett megállapítva, amiben üres műanyag zsák, műanyag ládák, ezen kívül plédek, ruhaanyagok és szerszámok kerültek tárolásra.

A tettes helységismerettel is rendelkezett, mert a sötétben pont ezt a helységet megtalálni, ahol ilyen könnyen meggyújtható anyag van tárolva, nem valószínű.

Ráadásul a háttérben lévő hullámpalás kerítés, ami szintén megolvadt a tűzben, a lakatlan szomszéd telekről semmiféle rálátást, vagy akár beavatkozási lehetőséget nem adott. A szabadon lévő 3 őrkutyánk sem talált okot elriasztani az „ismeretlen(?) betörőt”.

Még mindig sokk alatt vagyunk, de már nekiálltunk a keletkezett károk kijavításának. Biztosítást nem tudunk igénybe venni, mert ez csak a főépületekre van kötve. Mind a 60 külső kennelt bebiztosítani túl drága lenne.

Egy biztos, hogy fontos célkitűzésünk a jövőben az, hogy a menhelyen éjszaka is legyen felügyelet! Ezt sajnos pénzhiány miatt nem sikerült eddig kialakítani, és most se lesz könnyű feladat.

Tűz a menhelyen - A tűzfészek melletti kennel Tűz a menhelyen - Karanténkennelsor Tűz a menhelyen - A kiégett karanténkennel, mellette a tűzfészekkel
Tűz a menhelyen - A kiégett karanténkennel Tűz a menhelyen - A tűzfészek melletti leégett kenneltető Tűz a menhelyen - A tűzfészek melletti leégett kenneltető
Tűz a menhelyen - A tűzfészek felülről, a lerombolt tetővel Tűz a menhelyen - Tűzfészek, jól látható a kiégett, zárt, rácsos tárolóhelység Tűz a menhelyen - A megégett kutyaház a tűzfészek mellett

Vissza a menühöz >>

Assisi Szent Ferenc Állatmenhely Alapítvány | 8300 Tapolca, PF: 62.

állatmenhely, kutyamenhely, örökbefogadás