Szereti Ön az életét? Az állatok is! Assisi Szent Ferenc Állatmenhely Alapítvány Tapolca

 Főoldal | Rólunk | Elérhetőségeink | Örökbefogadás-leadás | Partnereink | Adó 1% |

Elismerést adtak az állatvédőnek 

Elismerést adtak az állatvédőnek - NAPLÓ, 2009. október 20.


NAPLÓ, 2009. október 20.

Frissítve: 2011-04-29

Elismerést adtak az állatvédőnek

Kitüntették a tapolcai állatotthon vezetőjét is.

Tatabánya (vi) - A Magyar Állatvédő és Természetbarát Szövetség (MÁTSz) öt évvel ezelőtt alapította a Kiváló Állatvédő kitüntetést, amelyből évente kettőt adnak át.

Ez az elismerés erkölcsi értékkel bír, célja, hogy biztatást adjon, lelket öntsön azokba az állatszerető emberekbe, civil szervezetekbe, akik a gyakorlati állatvédelemben tevékenykednek. Az elismeréseket rendesen az állatok világnapjához közeli időpontban adják át.  Most ez szombaton Tatabányán történt. Kiváló Állatvédő Szervezet kitüntető címet kapott a tatabányai Tappancs Állatotthon Alapítvány (elnöke Zsigáné Marosi Éva), akik a számos nehézség ellenére jól működő, az előírásoknak mindenben  megfelelő állatotthont  hoztak létre. Évente több száz kutyát  fogadnak be és keresnek számukra új gazdát, megnyugtató elhelyezést. A tőlük kikerülő állatok mindegyike ivartalanított, betegségek ellen oltott és mikrochippel megjelölt, tehát bármikor könnyen azonosítható.

Kiváló Állatvédő kitüntetést kapott Ulrike Vollner, a tapolcai Assisi Szent Ferenc Alapítvány állatotthonának vezetője, aki egyben az alapítvány elnöke is. Évtizedes kitartó munkával az általa vezetett létesítményt magas színvonalúra fejlesztette. Együttműködésük a helyi önkormányzattal modellértékű, követhető példa az ország bármely települése, állatvédő szervezete számára.

Az állatotthont olyan szellemben vezeti, amely elsősorban a befogadott, a gondoskodására bízott állatok (főként a kutyák) igényeit, egyedi tulajdonságait és - korunk felfogása szerint meghatározható - érdekeit tartja szem előtt. Évente több száz kutya számára talál új gazdát, amelyek oltva, ivartalanítva és részben mikrochippel megjelölve kerülnek ki az otthonból. Az állatotthon működésének fedezetét adományok, a személyi jövedelemadó egy százalékából nekik címzett összegek és a rendszeres önkormányzati támogatás biztosítják.

Vissza a menühöz >>

Assisi Szent Ferenc Állatmenhely Alapítvány | 8300 Tapolca, PF: 62.

állatmenhely, kutyamenhely, örökbefogadás